Utan en peng i Spanien

snabblån

Jag stod i Spanien och visste inte vad jag skulle göra. Plånboken var borta, och pengar och bankkort med den. Det kändes som att jag inte kunde komma fram till en bankomat snabbt nog. Väl där blev mina värsta farhågor besannade, kontot var tomt. Även om det inte hade varit några stora summor på det innan så var nu alla pengar borta, även de jag skulle köpa flygbiljetten hem för.

Passet och mobilen hade jag som tur var kvar. Men hur skulle jag nu göra med flygbiljetten hem som jag inte hade köpt än? Jag började funder på vem jag skulle kunna låna snabbt från, vem som skulle ha den summa jag behövde redo. Jag kom inte på en enda person som jag skulle vilja låna pengar av. Visst fanns det flera som skulle kunna ha den summa pengar jag behövde, men jag visste också att dessa personer behövde varenda krona själva.

Lösningen på problemet

Jag skramlade ihop några Euro ur fickan och köpte en kaffe på närmaste fik för att fundera ut hur jag skulle ta mig hem. Jag tog upp telefonen och började planlöst skrolla lite bland olika sidor. Efter att ha googlat runt lite insåg jag att det inte alls var så illa som det skulle kunna vara. Genom ett snabblån skulle jag kunna ha pengar på kontot inom några dagar. Rummet var betalat och om jag bara fick in pengarna på kontot skulle jag kunna föra över det till någon som köpte biljetten hem åt mig eller hitta en sajt där jag inte behövde betala med kort. Mat skulle jag kunna fixa genom vänner i staden, det var inget problem. Lättnaden spred sig i kroppen och jag visste att allt skulle ordna sig. Efter det smakade kaffet mycket godare och jag satt och njöt av utsikten ut över torget och alla människor som passerade.